Vilken spelkonsol ska man välja?

Kriget om vardagsrummen har pågått i flera år. Längst ut på fronterna har vi först och främst Microsoft som med sitt Xbox One i första hand konkurrerar mot Sonys Playstation 4. Tidigare hade vi även med Nintendo som en värdig konkurrent men de har kastat in handduken och har inte levererat någon konsol i samma nivå som Microsoft och Sony.

Vilken spelkonsol ska man nu välja då? Hårdvarumässigt så är Playstation 4 snäppet vassare och helt inriktad på spelandet. Xbox One gick tidigt ut med att de var en spelkonsol och samtidigt ett mediacenter. Det innebär att Microsoft vill att du ska använda din Xbox One även till att kolla på film och lyssna på musik, inte bara för att spela. Detta märks på apparna som erbjuds i deras appmarknad. Trots att Playstation 4 är en mer spelinriktad spelkonsol så är det möjligt att använda den på precis samma sätt som Xbox One. Det märks dock tydligt att dessa två inriktningar ger tydliga effekter i användarupplevelsen av konsolen.

Enkelt sammanfattat kan man säga att Playstation 4 är det självklara valet av spelkonsol för gamers, om det inte är så att du måste spela någon av de speltitlar som är exklusiva till Xbox One. Här ingår speltitlar som Halo, Gears of War och Titanfall. Playstation kan dock skryta med titlar som Infamous, Uncharted och det fantastiska The Last of Us.

Spelkonsol eller PC keyboard

Ett tredje alternativ är att skippa en ny spelkonsol och köpa en dator med keyboard. Det finns flera fördelar med att investera i en dator istället, först och främst är spelen billigare, det är enklare att köra online och många gånger så kommer även grafiken att vara bättre. Dessutom så finns det många spel som helt enkelt passar mycket bättre att spela genom datorn. Detta gäller framför allt strategispel. Vill du fortfarande ha konsolkänslan så är det bara att köpa en handkontroll och koppla upp din dator till din tv, sen är det bara att köra!

Spelkonsol finns i flera olika varianter och stilar