Legendariska World of Warcraft

Blizzards kassako känns aningen urmjölkad nu i det sena 2015. I en rapport från företaget över hur många spelare som är aktiva i World of Warcraft så låg siffran på fem och en halv miljon användare. Det innebär att spelserien har tappat enormt många användare, och det är inte så konstigt heller. Spelserien lanserades redan 2004 och sedan dess har fler än 100 miljoner konton skapats. Hur ser framtiden ut för World of Warcraft idag då? Förvånansvärt spännande faktiskt!

World of Warcraft The Movie

Man får inte heller glömma den efterlängtade filmen Warcraft: The Beginning. Det är regissören Duncan Jones, även känd för Moon och Source Code, som står bakom kameran och i rollerna hittar du bland annat Dominic Cooper och Travis Fimmel. Den sistnämnda är även känd för sin roll som Ragnar Lothbrok i serien Vikings. Handlingen verkar utspela sig i tidseran där orcer och människor för första gången träffas och hamnar i konflikt. Bland annat får vi se Anduin Lothar, Orgrim Doomhammer och vad som verkar vara en ung Thrall. Förutom World of Warcraft filmen så har vi även ännu en expansion, Legion. Detta är den sjätte expansionen och den här gången hamnar vi på ”The Broken Isles” för att slåss mot Gul’dan och vad som verkar vara Illidan Stormrage.

Det är med andra ord mycket möjligt att filmen och därefter expansionerna lyckas återuppliva den sakta döende spelserien. Det är förståeligt att Blizzard inte vill släppa denna enorma succéserie än, varje år drar spelserien in flera biljoner kronor. Om World of Warcraft filmen blir framgångsrik så kan det mycket väl bli ännu en kassako för Blizzard, både i form av filmintäkter men även genom ytterligare spelare samt försäljning av merch. För alla World of Warcraft fans finns det mycket att se fram emot, och förmodligen många nya fans att hälsa på inom en snar framtid.

World of Warcraft är ett av världens mest kända spel